četrtek, 14. 11. 2019, ob 19.00, DobraVaga (do 29. 11. 2019)
UMETNICA NA MESEC │ Klara Kracina: 5 podgan
razstava 

Mlada ustvarjalka Klara Kracina se na svoji drugi samostojni razstavi predstavlja s serijo del, v kateri združuje erotiko in grotesko. Pri tem črpa iz knjig in revij, ki ženskam narekujejo, kako se morajo obnašati in izgledati, da bi ugajale drugim. Izrezke iz te literature umetnica vključuje v svoja dela, jih kolažira in jim podeljuje nove kontekste ter jih tako prikazuje na kritičen in humoren način.

Klara Kracina obiskuje dodiplomski študij slikarstva na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Področja njenega zanimanja in ustvarjanja so grafika, slikarstvo, video, kolaž in risba – tehnike, ki jih v svojih delih pogosto združuje. Razstavljala je na več skupinskih razstavah, med drugim v Tresorju, s kolektivom Blagor v Švicariji ter s kolektivom Podmladek v Mini teatru in Škucu. Sodelovala je na festivalih Lezbična četrt in Svetlobna gverila, predstavila pa se je tudi s samostojno razstavo v Tresorju.

 


sreda, 6. 11. 2019, ob 19.00, DobraVaga (do 4. 12. 2019)
ZINE VITRINE │ Neža Perovšek: Neimenovane notranjosti
razstava 

Zin Neimenovane notranjosti je zbirka ujetih trenutkov v vsakdanu avtorice. Prizori so odkriti naključno, pogosto v momentih dolgčasa ali tavanja misli. Prikazani odlomki časa služijo kot vizualni dnevnik. So preprosto spomini, zabeleženi s slikovno interpretacijo. Zin se osredotoča na zatemnjene, nerazločne prostore. Prikazuje notranjosti, v katere se vliva zunanja svetloba in uokvirja prostorske detajle.

Neža Perovšek (1996) je leta 2019 diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, kjer nadaljuje študij na magistrskem programu. Poleg slikarstva se ukvarja tudi z grafiko in občasno fotografijo. Navdih črpa iz okolja, tako naravnega kot urbanega, najpogosteje pa se pri delih sklicuje na zemljevide in razne kartografske elemente.


četrtek, 10. 10. 2019, ob 20.30, DobraVaga (do 22. 11. 2019)
Sosledja
prodajna skupinska razstava 

Festival stripa Tinta prinaša skupinsko razstavo z naslovom Sosledja, posvečeno raziskovanju vizualne pripovednosti. V sodelovanju med galerijo DobraVaga, Bienalom neodvisnih in revijo Stripburger svojo aktualno likovno produkcijo predstavlja sedmerica izbranih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki ustvarjajo na presečiščih stripa, ilustracije in grafike. Posebej za to razstavo so ustvarili triptihe oz. serije treh narativno povezanih umetniških grafik. Njihove likovne pripovedi v sitotisku in risografiji, ki omogočata različne tiskarske eksperimente, bodo na voljo v omejeni izdaji.

Umetnice in umetniki: Mina Fina, Igor Hofbauer (HR), Dunja Janković (HR), David Krančan, Nez Pez, Zoran Pungerčar, Leon Zuodar