sreda, 8. 1. 2020, ob 19.00, DobraVaga (do 4. 2. 2020)
UMETNICA NA MESEC │ Ema Kobal: Izgubljena rokavička
razstava

Ema Kobal se na svoji prvi samostojni razstavi predstavlja s petnajstmetrsko grafiko, ki obsega vsega skupaj samo en hip. Da bi lahko ta hip ujel v celoti, se mora gledalec sprehoditi skozi zgodbo, ki se dogaja v zamrznjenem času. Ostre in otroško naivne črno-bele figure igrivo drsijo ter se prepletajo po ledenih tleh, z naključji odtisov in potez pa se igra tudi sama avtorica v procesu ustvarjanja.

Ema Kobal (1997) je po končani gimnaziji nadaljevala šolanje na salzburški glasbeni akademiji, smer Violončelo. Trenutno obiskuje Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer Video in novi mediji. Redno sodeluje s pianistom Bowrainom, nastopa z glasbeno-gledališko skupino Karavana, občasno pa tudi piše glasbo za gledališke produkcije. Je članica kolektiva Podmladek, ki prireja skupinske razstave. V svojem umetniškem ustvarjanju se izraža skozi različne medije, zadnje čase pa jo zanima predvsem eksperimentiranje z grafičnimi tehnikami.


ponedeljek, 9. 12. 2019, ob 19.00, DobraVaga (do 13. 1. 2020)
ZINE VITRINE │ Matic Flajs: Bel, roza, moder, bel
razstava

Matic Flajs se predstavlja z zbirko štirih zinov (Ko Vans jebe, Pink Demon, Nedokončančkoti in Church). Mlad ilustrator s svojo prepoznavno risbo, v katero vpeljuje elemente stripa, ustvarja fantazijske svetove in like. Zanimajo ga različni načini stilizacije, s katerimi spretno dovrši svoje ilustracije. Njegove upodobitve vzbujajo naklonjenost, sam pa ima še raje tiste, ki so obsojene na sovraštvo. Močan vpliv na njegovo delo imata rolkarska in punk kultura, kar lahko opazimo tudi v njegovi naklonjenosti k estetiki grdega. 

Matic Flajs (1994) živi v Ljubljani, kjer je maturiral na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo na smeri Grafičnega oblikovanja. Kasneje se je vpisal na Fakulteto za dizajn, kjer zaključuje svoje izobraževanje. Deluje kot samostojni oblikovalec znotraj rolkarske in BMX kulture in je del kolektiva, odgovornega za Hinterland Magazine. Redno sodeluje s podjetji Obsešn, Flow Ramps, Relax Crew Skate Co., Ziggi, Evolution BMX in drugimi.


ponedeljek, 25. 11. 2019, od 9.00, DobraVaga (do 28. 1. 2020)
SVEŽE RIBE #novulov
prodajna razstava 

Konec novembra bodo v osrednji prostor galerije DobraVaga zopet priplavale SVEŽE RIBE, četrta edicija prodajne razstave, z naslovom #novulov. Izbrali smo nov nabor del umetnic in umetnikov, ki so v DobriVagi prisotni že nekaj časa, ter tistih, ki se bodo na prihajajoči skupinski razstavi predstavili prvič. Večinoma lokalni umetniki in umetnice bodo razstavili svoja najnovejša dela in tista, ki do zdaj še niso našla poti iz ateljeja.