petek, 7. 6. 2019, ob 12.00, DobraVaga (do 29. 9. 2019)
33. grafični bienale Ljubljana: Vice v lisice
razstava

Letošnji že 33. grafični bienale Ljubljana: Vice v lisice kurira mednarodno uveljavljeni umetniški kolektiv Slavs and Tatars. Osrednja tema sta tokrat satira in humor. Bienale tako raziskuje, kako grafični jezik z uporabo ironije in smešenja spodbuja vznik satire kot izredno trdožive in aktualne oblike kritike. Razstava predstavlja 35 umetnikov in se odvija na devetih prizoriščih po Ljubljani, eno od njih je tudi galerija DobraVaga.


sreda, 5. 6. 2019, ob 19.00, DobraVaga (do 13. 7. 2019)
UMETNIKI NA MESEC│ Freštreš: 10
razstava

Deset. Število popolnosti. Kolektiv freštreš za 10. številko svoje tiskovine pripravlja Knjigo. Ta Knjiga je dragocena; nezaslišana nagrada za nezaslišano srečo. Zato vabimo vse ljubitelje freštreša, da obiščete galerijo DobraVaga, prejmete tombolsko srečko in upate na glavni, edini dobitek: 10.000 € vredno Knjigo freštreš 10, ki obstaja le v enem samem izvodu in razrešuje vse težave človeštva.

Freštreš je neodvisen slovenski umetniški kolektiv, ki združuje perspektivne mlade ustvarjalce na področjih grafičnega oblikovanja, ilustracije, fotografije, literature, izvedbe instalacijsko-performativnih dogodkov in v drugih umetniških sferah. Kolektiv od leta 2013 izdaja istoimensko umetniško revijo in organizira razstave, ki večinoma sovpadajo s predstavitvami novih izvodov revij, delujejo pa tudi kot samostojni umetniški dogodki. Do leta 2019 je kolektiv izdal devet samostojnih številk revije in priredil šest samostojnih razstav – med drugim v razstaviščih GT22 v Mariboru in Kino Šiška v Ljubljani. Kolektiv se je leta 2014 predstavil na zagrebškem festivalu DanD, leta 2017 pa je bil vključen v skupinsko retrospektivo Zini! Mednarodnega grafičnega likovnega centra v Ljubljani. Druga številka revije freštreš (naslovljena Ego) je bila leta 2013 uvrščena v izbor bienala slovenskega oblikovanja Brumen.


sreda, 5. 6. 2019, ob 19.00, DobraVaga (do 13. 7. 2019)
ZINE VITRINE │ Simon Kocjančič: Kar delam, je skrivnost
razstava 

Slikar in vizualni umetnik Simon Kocjančič se tokrat na razstavi predstavlja z novoizdanim črno-belim fotozinom. Zin je zbirka analognih fotografij, posnetih v obdobju zadnjih desetih let med njegovim delom kot pleskar. Gre za posnetke različnih objektov ali interierjev domov in prostorov, kjer je opravljal svoje delo.

Simon Kocjančič (1979) je leta 2007 diplomiral na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani. Razstavlja od leta 2006. Deluje na področju slikarstva, risbe, grafike, fotografije in umetniških zinov. Leta 2017 je sodeloval na skupinski razstavi OFF THE HOOK v Galeriji Neurotitan v Berlinu v sodelovanju z galerijo DobraVaga. Istega leta je sodeloval na skupinski razstavi Zini! Sodobna zinovska produkcija v Mednarodnem grafičnem likovnem centru.