četrtek, 11. 10. 2018, ob 19.00, DobraVaga (do 30. 11. 2018)
TINTASkrivnostni šov Rotopol
skupinska prodajna razstava

Neodvisna nemška založba Rotopol predstavlja mednarodno skupinsko razstavo Skrivnostni šov Rotopol, ki vključuje dela izbranih ustvarjalcev s področja sodobne ilustracije in stripa. Skrivnostni šov Rotopol je razstavni cikel, ki vključuje tri skupinske razstave: Gozdarjevo zbirko, Popotnikovo zbirko in Izumiteljevo zbirko (The Inventor’s Collection). V sklopu vsake razstave so povabljeni umetniki prejeli kartonaste škatlice z naborom drobnih predmetov kot virom navdiha. Ustvarjalci so jih s pomočjo domišljije in asociacij povezali v ilustraciji. Razstava končna dela predstavlja ob fotografijah škatlic in obiskovalcem tako nudi vpogled v ustvarjalni proces za posameznimi umetniškimi deli.


sreda, 7. 11. 2018, ob 19.00, DobraVaga (do 8. 12. 2018)
ZINE VITRINEMatej Počervina: Tovariš obglavljen
zin razstava

Novomeški rolkar Matej Počervina na razstavi predstavlja zin fotografij in ilustracij rolkarske kulture. Fotografijam, v katerih so ujeti rolkarji brez glav, avtor dodaja kolaže predmetov in likov, s čimer ustvarja posebno napetost ter ritem in vzdušje zina. Poleg fotografij zin gradijo tudi nerolkarski motivi in grafike Puljčana ilustratorja Vanje Đurića.

Matej Počervina (1987) je ljubezen do fotografije razvil skozi rolkanje, kasneje pa se je motivika njegovih fotografij razširila. S svojimi fotografijami se je predstavil v Rogu v Ljubljani in v Sokolskem domu ter LokalPatriotu v Novem mestu. Poleg fotografije se je s samostojnimi in skupinskimi projekti javnosti predstavil tudi z glasbo in v mediju videa.


sreda, 14. 11. 2018, ob 19.00, DobraVaga (do 1. 12. 2018)
UMETNICA NA MESECNeža Perovšek: Tukaj ste
razstava

Neža Perovšek, absolventka slikarstva na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO), bo na razstavi Tukaj ste predstavila svojo najnovejšo serijo umetniških del. V svojem ustvarjanju se večinoma sklicuje na zemljevide in z njihovimi posameznimi elementi sestavlja svojo realnost. S tem nastajajo krajine, ki so preplet različnih resničnih geografskih pojavov in fiktivnih okolij.

Neža Perovšek (1996) je končala likovno smer na umetniški gimnaziji Srednje šole za oblikovanje in fotografijo. Trenutno študira slikarstvo pod mentorstvom izr. prof. Bojana Gorenca na ALUO. Poleg slikarstva se ukvarja z grafiko in fotografijo. Navdih črpa iz okolja, naravnega in urbanega, zato se v njenih delih pogosto pojavljajo krajine in izseki notranjih prostorov.