sreda, 7. 11. 2018, ob 19.00, DobraVaga (do 8. 12. 2018)
ZINE VITRINEMatej Počervina: Tovariš obglavljen
zin razstava

Novomeški rolkar Matej Počervina na razstavi predstavlja zin fotografij in ilustracij rolkarske kulture. Fotografijam, v katerih so ujeti rolkarji brez glav, avtor dodaja kolaže predmetov in likov, s čimer ustvarja posebno napetost ter ritem in vzdušje zina. Poleg fotografij zin gradijo tudi nerolkarski motivi in grafike Puljčana ilustratorja Vanje Đurića.

Matej Počervina (1987) je ljubezen do fotografije razvil skozi rolkanje, kasneje pa se je motivika njegovih fotografij razširila. S svojimi fotografijami se je predstavil v Rogu v Ljubljani in v Sokolskem domu ter LokalPatriotu v Novem mestu. Poleg fotografije se je s samostojnimi in skupinskimi projekti javnosti predstavil tudi z glasbo in v mediju videa.


ponedeljek, 3. 12. 2018, ob 19.00, DobraVaga (do 21. 1. 2019)
SODOBNA GRAFIKA#printing
skupinska prodajna razstava

Prodajna razstava sodobne grafike stremi k predstavitvi del grafičnih ustvarjalcev mlajše in srednje generacije, kolektivov in produkcijskih okvirov, znotraj katerih delujejo. Poleg širokega nabora samostojnih vizualnih ustvarjalcev, ki v svoji likovni izraznosti uporabljajo tudi grafične tehnike, predstavljamo tri produkcijske okvire, znotraj katerih je moč spremljati sodobno grafično ustvarjanje.

Dejavnost Hiše kulture v Pivki je poleg razstavnega programa razširjena z večletnim programom, znotraj katerega enkrat letno izvedejo grafično delavnico v sodelovanju z različnimi avtorji. Razstavni program bogatijo s produkcijo grafike, ki jo razstavljajoča umetnica ali umetnik naredi v prostorih Hiše kulture v Pivki. Riso Paradiso je kolektiv, ki se ukvarja s samozaložništvom in produkcijo riso tiskovin. R / EDITION je serija inovativnih prodajnih razstav grafične ustvarjalnosti mladih in uveljavljenih umetnic ter umetnikov, ki aktivno soustvarjajo sodobno umetniško sceno v prostoru Ravnikar Gallery Space.


torek, 4. 12. 2018, ob 19.00, DobraVaga (do 8. 1. 2019)
UMETNICA NA MESECMaruša Uhan: Ciklon Cynthia
razstava

Zadnja se bo v letu 2018 predstavila Maruša Uhan, ki je delo v ateljeju posvetila idejnemu razvoju projekta Ciklon Cynthia. Dogodek se bo začel z dialogom, ki je sestavni del otvoritve in ponazarja kolektivno pomoč ob nadaljnem raziskovanju problematike. Umetničin projekt se začenja kot komentar nemoči in njene povezave z napovedmi hipotetičnih ciklonov, ki ljudem dajejo občutek nadzora nad prihodnostjo. Banalnost vsakdana in sodobna anksioznost strah nadomestita s fascinacijo ter željo po katastrofi, s tem pa po pozornosti, ki jo ta prinaša.

Maruša Uhan (1994) je po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo prvi dve leti študija slikarstva opravila na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO). Pozneje se je prepisala in zaključila študij na akademiji Minerva v Groningenu na Nizozemskem. Letos je vpisala magistrski študij na Oddelku za kiparstvo na ALUO. Tekom študija jo je ustvarjalni razvoj iz ploskega medija privedel v asemblaž, performans in instalacijo ter virtualno izražanje.