četrtek, 11. 10. 2018, ob 19.00, DobraVaga (do 5. 11. 2018)
TINTA X ZINE VITRINEIvana Armanini: She must be mad
zin razstava

Hrvaška striparka in ilustratorka Ivana Armanini na razstavi predstavlja novoizdani zin She Must Be Mad (Mora bit’ nora). Gre za eklektičen nabor del, ki prehajajo med ilustracijo in stripom, nekakšen dnevnik občutij, nastal tekom poletnih mesecev. Umetnica v njem beleži potovanje valov, sonca in lune, turbulence in implozije. Celota tako utripa v ritmu poletja, ki ga skladno dopolnjuje in stopnjuje rdeča barva v kombinaciji s črno in belo.


četrtek, 11. 10. 2018, ob 19.00, DobraVaga (do 13. 11. 2018)
TINTA X UMETNICA NA MESECSanja POcrnjić: Lene muze
razstava

Striparka in ilustratorka mlajše generacije Sanja Pocrnjić se predstavlja s samostojno razstavo s pomenljivim naslovom Lene muze. V sodobni dobi Instagrama in Pinteresta so muze ostale skorajda brez dela. Kaj sedaj, ko je njihovo poslanstvo pošlo in imajo čas zase in svoje ambicije?


četrtek, 11. 10. 2018, ob 19.00, DobraVaga (do 30. 11. 2018)
TINTASkrivnostni šov Rotopol
skupinska prodajna razstava

Neodvisna nemška založba Rotopol predstavlja mednarodno skupinsko razstavo Skrivnostni šov Rotopol, ki vključuje dela izbranih ustvarjalcev s področja sodobne ilustracije in stripa. Skrivnostni šov Rotopol je razstavni cikel, ki vključuje tri skupinske razstave: Gozdarjevo zbirko, Popotnikovo zbirko in Izumiteljevo zbirko (The Inventor’s Collection). V sklopu vsake razstave so povabljeni umetniki prejeli kartonaste škatlice z naborom drobnih predmetov kot virom navdiha. Ustvarjalci so jih s pomočjo domišljije in asociacij povezali v ilustraciji. Razstava končna dela predstavlja ob fotografijah škatlic in obiskovalcem tako nudi vpogled v ustvarjalni proces za posameznimi umetniškimi deli.