sreda, 13. 3. 2019, ob 19.00, DobraVaga (do 8. 4. 2019)
ZINE VITRINE│Jaka Juhant: Ojoj, žur!
razstava

Mlad vizualni umetnik Jaka Juhant se v svojem ustvarjanju ukvarja z vprašanji in tegobami, povezanimi s telesnostjo ter spolnostjo, ki mu najbolj sivita lase. K tematiki pristopa na humoren način skozi markantne kolaže in absurdno risbo, predstavlja pa se tudi z objekti iz papir mašeja. V ospredje postavlja svoje telo, vsa dela pa povezuje iskanje samoizpolnitve v sodobnem svetu.

Jaka Juhant (1997) obiskuje Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer Video in novi mediji. Leta 2018 je sodeloval na zin natečaju ZINE VITRINE, kjer se je predstavil s svojim zinom TENKS (2018). Do sedaj je sodeloval pri dveh skupinskih razstavah mladih umetnikov. Raziskuje različne medije, trenutno predvsem kolaž in vaze. 


sreda, 6. 3. 2019, ob 19.00, DobraVaga (do 2. 4. 2019)
UMETNICA NA MESEC│Romana Pehar: Perimenotopia
razstava

Študentka slikarstva v svojem najnovejšem projektu raziskuje prostore, ki služijo kot tranzicijske točke, kjer se dinamika odraža v udeležencu oziroma subjektu. Perimenotopie so lokacije, na primer avtobusne postaje, na katerih se zadržujemo v krajših časovnih obdobjih in služijo prehodu od ene točke do druge. Možnost gibanja človeškega telesa je tam omejena – premikanje se dogaja okrog njega. Na teh območjih čakamo, da nas nekdo oziroma nekaj popelje do želenega kraja.

Romana Pehar (1992) je študentka 2. letnika magistrskega programa slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Diplomirala je iz slikarstva na Fakulteti za likovno umetnost v Cetinju v Črni Gori. Študijsko se je izpopolnjevala na univerzi Humboldt State v ZDA in na Akademiji za umetnost, arhitekturo in oblikovanje v Pragi. Imela je dve samostojni razstavi in sodelovala na več skupinskih. Deluje na področju slikarstva, risbe in digitalnih medijev. V svojem ustvarjanju raziskuje paradigme prostora ter (z)možnosti vizualnega redefiniranja okolja.


ponedeljek, 25. 2. 2019, DobraVaga (do 4. 5. 2019)
SVEŽE RIBE #current
prodajna razstava aktualne likovne produkcije

Po koncu tretje razstave glasbenih plakatov appointMENT odpiramo novo edicijo skupinske prodajne razstave SVEŽE RIBE. Razstava, tokrat označena s #current, ponuja nov pregled čisto sveže produkcije mladih lokalnih umetnikov. Prevetrili smo nabor risb, grafik in del na platnih, ki jih zaznamujejo likovni izrazi, ki pozornost pritegnejo v svoji duhovitosti, poetiki, kritičnem pogledu in v vedno znova razvijajočih se potezah.