četrtek, 12. 12. 2019, ob 19.00, DobraVaga (do 14. 12. 2019)
POP-UP │ Nejc Prah
razprodaja plakatov

Med 12. in 14. decembrom bo na ogled in naprodaj izbor različnih plakatov, ki jih je grafični oblikovalec Nejc Prah ustvaril med letoma 2014 in 2015 tekom svojega študija na univerzi Yale. Po newyorški razprodaji plakatov, med katerimi se najdejo riso print, sitotisk ter offset tisk, je tako prišla na vrsto ljubljanska, na kateri boste imeli priložnost tudi izmenjati kakšno besedo z oblikovalcem. 

Nejc Prah (1989) je grafični oblikovalec. Po diplomi na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje je magistriral na oddelku za grafično oblikovanje na ameriški univerzi Yale. Zatem je še nekaj let delal v New Yorku, sedaj pa živi v Ljubljani ter na noge postavlja lasten oblikovalski studio. Je član Ansambla.


ponedeljek, 9. 12. 2019, ob 19.00, DobraVaga (do 13. 1. 2020)
ZINE VITRINE │ Matic Flajs: Bel, roza, moder, bel
razstava

Matic Flajs se predstavlja z zbirko štirih zinov (Ko Vans jebe, Pink Demon, Nedokončančkoti in Church). Mlad ilustrator s svojo prepoznavno risbo, v katero vpeljuje elemente stripa, ustvarja fantazijske svetove in like. Zanimajo ga različni načini stilizacije, s katerimi spretno dovrši svoje ilustracije. Njegove upodobitve vzbujajo naklonjenost, sam pa ima še raje tiste, ki so obsojene na sovraštvo. Močan vpliv na njegovo delo imata rolkarska in punk kultura, kar lahko opazimo tudi v njegovi naklonjenosti k estetiki grdega. 

Matic Flajs (1994) živi v Ljubljani, kjer je maturiral na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo na smeri Grafičnega oblikovanja. Kasneje se je vpisal na Fakulteto za dizajn, kjer zaključuje svoje izobraževanje. Deluje kot samostojni oblikovalec znotraj rolkarske in BMX kulture in je del kolektiva, odgovornega za Hinterland Magazine. Redno sodeluje s podjetji Obsešn, Flow Ramps, Relax Crew Skate Co., Ziggi, Evolution BMX in drugimi.


ponedeljek, 2. 12. 2019, ob 19.00, DobraVaga (do 7. 1. 2020)
UMETNICA NA MESEC │ Annie Charland Thibodeau: Teža uroka
razstava 

Annie Charland Thibodeau skozi kiparstvo in instalacije gradi obsežne prostore kontemplacije, kjer predrugačene forme sobivajo in vstopajo v dialog z arhitekturo razstavnega prostora. Umetnica bo predstavila platforme, posebej zasnovane, da resonirajo s kamnitimi mozaičnimi tlemi grajenega okolja ter skozi njihovo subverzijo v našo panoramsko domišljijo prikličejo nove, arhitekturi slične elemente. 

Annie Charland Thibodeau živi in ustvarja v mestu Quebec, kjer je študirala kiparstvo. Njena dela so bila predstavljena na različnih dogodkih in samostojnih razstavah v Quebecu, med drugim tudi v Centre Bang (Chicoutimi), Centre Regart (Lévis), AXENÉO7 (Gatineau) in Muzeju likovnih umetnosti Sherbrooke. Udeležila se je tudi rezidenc na Irskem (2015), v Italiji (2016) in v Muzeju Hafnarborg na Islandiji (2018). Novembra 2019 je začela enomesečno rezidenco v Odprtem ateljeju galerije DobraVaga.

Vabljeni tudi na pogovor Z umetnico osebno, ki bo v ponedeljek, 25. 11. 2019 ob 17. uri v galeriji DobraVaga.


ponedeljek, 2. 12. 2019, od 12.00, Galerija Kamera, Kino Šiška (do 8. 1. 2020)
DOBRAVAGA V ŠIŠKI
razstava 

DobraVaga se bo s svojo zbirko, ki je del letnega prodajnega programa, decembra naselila v Kinu Šiška! Galerijo Kamera bodo zasedale predvsem risbe, slike in grafike na papirju, platnih ali sodobnejših nosilcih, s katerimi bo razstava DobraVaga v Šiški posredovala tista dela ustvarjalk in ustvarjalcev, ki z odnosi med vizualnimi elementi v umetniških delih pričajo o življenjskih situacijah posameznika v času, ki nam pritiče.


ponedeljek, 25. 11. 2019, od 9.00, DobraVaga (do 28. 1. 2020)
SVEŽE RIBE #novulov
prodajna razstava 

Konec novembra bodo v osrednji prostor galerije DobraVaga zopet priplavale SVEŽE RIBE, četrta edicija prodajne razstave, z naslovom #novulov. Izbrali smo nov nabor del umetnic in umetnikov, ki so v DobriVagi prisotni že nekaj časa, ter tistih, ki se bodo na prihajajoči skupinski razstavi predstavili prvič. Večinoma lokalni umetniki in umetnice bodo razstavili svoja najnovejša dela in tista, ki do zdaj še niso našla poti iz ateljeja.