sreda, 6. 2. 2019, ob 19.00, DobraVaga (do 5. 3. 2019)
UMETNICA NA MESEC│Veronika Hozjan: Sreča v nesreči

Mlado slikarko pri ustvarjanju zanima iskanje smiselnih, vendar enostavnih rešitev, ki še vedno delujejo dovolj pripovedno, da jih ne moremo zajeti v čisto abstrakcijo. Tako je v njenem delu slika zelo povezana z naslovom. Nanaša se sama nase, v njej se oblike poigravajo med seboj in rastejo ter stojijo popolnoma zase; ne nagovarjajo gledalca, ampak je gledalec tisti, ki se mora podvreči njihovemu vplivu. Avtorica skozi umetnost filtrira svoje vsakdanje življenje, a nikoli noče biti dobesedna in pokazati s prstom na ljudi, probleme ter dogodke, temveč se vedno smuka okoli svojih lastnih epizod, metafor in sanjarjenj.

Veronika Hozjan (1994) je študentka 2. letnika magistrskega programa slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO). V študijskem letu 2014/2015 se je v sklopu programa Erasmus+ udeležila izmenjave na Akademiji za likovno umetnost v Gdansku na Poljskem, septembra 2015 pa je diplomirala iz slikarstva na ALUO. V njeni umetniški praksi jo zanimajo teme, kot so telo, meje med realnimi in virtualnimi prostori ter kognitivno dojemanje videnega. To raziskuje skozi slikarsko prakso, instalacijo in animacijo. Razstavljala je na več skupinskih razstavah: Illuminare v Galeriji Media Nox v Mariboru (2016), Razstava študentov UL ALUO na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani (2017), Community Kit v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani (2017), Abstrakcija je na koncu tvoje cone udobja, razstava ALUO, Equrna, Ljubljana (2018), Fin-de-siècle #II, Layerjeva hiša, Kranj (2018), AIR4 [100 artists] [100 artworks], Ravnikar Gallery Space, Ljubljana (2018). Sodelovala je tudi na 14. mednarodnem festivalu animacije Animateka v Ljubljani (2017) ter imela dve samostojni razstavi: Medoba v Galeriji Tir v Novi Gorici (2016) in Duuuh v Mladinskem klubu C.M.A.K. v Cerknem (2017).


četrtek, 24. 1. 2019, ob 19.00, DobraVaga (do 22. 2. 2019)
appointment #3
prodajna razstava umetniških glasbenih plakatov

Prvi mesec novega leta prinaša že tretjo edicijo prodajno-razstavnega projekta glasbenih plakatov appointMENT, ki v sklopu festivala MENT Ljubljana združuje glasbene ustvarjalce in vizualne umetnike ter umetnice slovenskega in mednarodnega prostora. Letošnja edicija v projekt ponovno vnaša novosti. Tokrat so plakati v kvadratnem formatu dimenzije 31,43 x 31,43 cm, ki glasbenemu plakatu kot mediju predstavlja referenco na LP plošče, hkrati pa ponuja nove izzive in prevpraševanje same plakatne forme. Za stvarjenjem plakatov stojijo umetniki mlajše generacije z različnih področij ustvarjanja – od slikarstva, risbe, ilustracije in fotografije do grafičnega oblikovanja, 3D modeliranja in grafitarstva. Novost je tudi razširjen izbor sodelujočih. Večinoma domačim ustvarjalcem se je tokrat pridružila tudi mlada sodobna evropska likovna produkcija, vseh skupaj pa je letos kar 71. Raznolikost končnih izdelkov glasbeno-umetniških plakatov obenem kaže tudi na pestrost glasbenega nabora letošnjega festivala MENT Ljubljana.


sreda, 16. 1. 2019, ob 19.00, DobraVaga (do 11. 2. 2019)
ZINE VITRINEAlin Kostiov: Se zgodi/Imagine there is something here
razstava

Vizualna ustvarjalka Alin Kostiov raziskuje možnosti brezskrbne, neobremenjene, intuitivne risbe, ki je velikokrat posledica notranjih monologov in dnevniških beleženj. V mediju zina išče naključja novih ali ponesrečenih senc, tekstur, zabrisov, ki jih ustvari fotokopirni stroj, in tako avtorske risbe skozi reprodukcijo zaokroži v novo vizualno-pripovedno celoto.

Alin Kostiov (1993) je študentka na Fakulteti za arhitekturo. Rojena je v Ljubljani, kjer tudi živi in ustvarja. Ukvarja se z ilustracijo, grafiko in oblikovanjem. Za seboj ima že nekaj samostojnih razstav, sodelovala pa je tudi pri mnogih skupinskih.