četrtek, 12. 3. 2020, ob 19.00, DobraVaga (podaljšano do 2. 6. 2020)
UMETNICA NA MESEC | Tjaša Cizej: Skrijte se
razstava

Ena najvidnejših predstavnic najmlajše generacije grafičnih oblikovalk v svojem ustvarjanju rada združuje ilustracijo, tipografijo in poigravanje s tekstilom. Njeni protagonisti so plahi možiclji, ki se poskušajo skriti pred vsem, kar jih obdaja v tem domišljijskem svetu – drzne oblike kričečih barv, nepričakovane kompozicije ter tipografske intervencije.

Tjaša Cizej (1998) obiskuje 2. letnik grafičnega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Večino svojega časa nameni oblikovanju plakatov ter ilustriranju različnih likov in figur. Leta 2018 je bila izbrana na natečaju ilustracije za angleško revijo SoYoung Magazine ter kasneje dobila priložnost ilustrirati članek za eno izmed njihovih številk. Letos je bil njen plakat izbran za novo izdajo Type Directors Club Tokyo Vol. 31’. Sodeluje tudi pri različnih skupinskih publikacijah ter razstavah. Je del mladega umetniškega kolektiva Podmladek.

Pogovor Z umetnico osebno, ki je bil napovedan za 12. 3. ob 18.00, je prestavljen. Nadomestni termin bomo sporočili naknadno. 


ponedeljek, 2. 3. 2020, ob 19.00, DobraVaga 
SVEŽE RIBE | Risba
skupinska prodajna razstava

V sklopu skupinskih prodajnih razstav SVEŽE RIBE se tokrat bolj izrazito ukvarjamo z risbo in njeno vlogo v različnih medijih. Predstavljeni umetniki in umetnice risbo na inovativne načine vključujejo v svoja dela, pri čemer jim ta ne služi kot začetna faza likovnega dela, temveč je postavljena v ospredje in tako nastopa kot samostojen medij, ki prehaja v slike, grafike, kolaže in zine. Umetniki in umetnice delujejo v poljih ilustracije, grafičnega oblikovanja, slikarstva, fotografije in videa, kar vodi k heterogenosti likovnih izrazov na razstavi. S prepletanjem pristopov, tehnik in medijev razstava prevprašuje meje in večplastno vlogo risbe v sodobni likovni produkciji ter hkrati ponuja svež pregled delovanja lokalnih umetnikov mlajše in srednje generacije.

Umetnice in umetniki: Nevena Aleksovski, Ivana Bajec, Nina Čelhar, Marko K. Gavez, Mina Fina, Anja Jelovšek, Ajda Kadunc, Ema Kobal, Simon Kocjančič, Dalea Kovačec, Tina Konec, Nastja Mezek, Iza Pavlina, Sangara Perhaj, Nez Pez, Mia Paller, Miha Perne, Tereza Prepadnik, Maruša Račič, Nika Rupnik, Helena Tahir, Luka Uršič – KALU, Vita Eva Weisseisen in Leon Zuodar