sreda, 11. oktober 2017, ob 19.00 (do 8. 11.)
Umetnik na mesec x Tinta | MARTIN RAMOVEŠ: KAKO JE SLIŠATI STRIP?
razstava

Razstavni prostor Umetnik na mesec bo oktobra v znamenju festivala stripa Tinta. Stripar in glasbenik mlajše generacije Martin Ramoveš bo predstavil pregled svojega dosedanjega dela na stičiščih glasbene in stripovske umetnosti – glasbena albuma v stripu Nesojeni kavboji in Astronomi ter risbe za animacije v glasbenem dokumentarcu o skupini Buldožer, ki nakazujejo slogovno raznolikost in izrazno moč mladega avtorja, vse pa bo povezal z nekaj novimi ilustracijami.


petek, 13. oktober 2017, 18.00 (do 18. 11.)
Zine Vitrine x Tinta | UKMUKFUKK ARHIV: MADŽARSKA ZIN SCENA
zin razstava

V okviru programa Zine Vitrine in festivala stripa Tinta se predstavlja zinovski festival Ukmukfukk iz Budimpešte z razstavnim projektom Ukmukfukk arhiv, s katerim v središče pozornosti postavlja zaklade sodobne madžarske zinovske produkcije, ki so se v zadnjih dveh letih nabrali v festivalskem arhivu. Ukmukmukk in njegov pomen za madžarsko zinovsko sceno bosta predstavili soustanoviteljici festivala Petra Lilla Marjai in Julia Lerch.


ponedeljek, 23. oktober 2017, ob 20.00 (do 20.11.)
VI. BIENALE SLOVENSKE NEODVISNE ILUSTRACIJE
skupinska razstava
 
Oktobra bo Kino Šiška zavzela VI. edicija Bienala slovenske neodvisne ilustracije, ki tudi tokrat gosti več kot 20 umetnikov in umetniških kolektivov iz Slovenije in tujine, ki ustvarjajo na mejah različnih praks. V sklopu Bienala bo 23. 10. – 20. 11. v DobriVagi predstavljen pregledni projekt Allstars, ki se je v preteklih dveh letih predstavil na štirih razstavah v tujini in katerega nadgrajen opus bo v Ljubljani predstavljen prvič.