Sveže ribe

SVEŽE RIBE | #NemirneVode
razstava

V DobriVagi smo zbirko del prevetrili in osvežili s svežo umetniško produkcijo ustvarjalk in ustvarjalcev, s katerimi že sodelujemo, pa tudi lepim številom tistih, ki se bodo pri nas predstavili prvič. Pod streho bivše ribarnice bodo/so tako našla začasen dom dela, ki so nastajala bodisi v brezdelju in negotovosti karantene bodisi so spomin na tiste lepe, bolj brezskrbne čase pred tem. Kot pritiče situaciji, si bo vsa dela možno ogledati in kupiti tudi v spletni trgovini DobreVage.

Umetnice in umetniki: Nevena Aleksovski, Eva Bevec, Jure Brglez, Matic Brinc, Katarina Caserman, Peter Ferlan, Nuka Horvat, Klemen Ilovar, Jaka Juhant,  Ajda Kadunc, Petra Korent, Alin Kostiov, Tatjana Kotnik, Klara Kracina, Matija Medved, Lenart Merlin, Teja Miholič, Sangara Perhaj, Eva Popit, Tereza Prepadnik, Zoran Pungerčar, Urša Rahne, Sara Rman, Lucija Rosc, Rok Roudi, Marko Šajn, Jaka Teršek, Lea Topolovec, Jaka Vatovec, Vita Weisseisen, Žiga Roš.


Nina Goropečnik

UMETNICA NA MESEC | Nina Goropečnik: ki se (še) ne vidi
razstava

Nina Goropečnik se v svoji praksi ukvarja z odnosom med zasebnim in javnim ter raziskuje meje performansa in njegove dokumentacije. Na razstavi ki se (še) ne vidi predstavlja sledi performativnih akcij, v katerih je gledalcem v njim nerazumljivem jeziku pripovedovala intimne zgodbe. Njeno delo zapleta trenutek, ko nekaj postane vidno, saj se umetnica v njem igra z razkrivanjem in prikrivanjem. Gledalec razstave, ki mu je na voljo le nepopolna dokumentacija performansov, je postavljen na distanco in lahko o prvotnem dogajanju le ugiba.

Nina Goropečnik (1993) je leta 2017 diplomirala na oddelku za kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje podiplomski študij. Je predstavnica mlajše generacije umetnikov, ki delujejo na področju performansa. Samostojno je svoja dela razstavila v galeriji DLUL (Ljubljana, 2020), sodelovala pa je tudi na več skupinskih razstavah, med drugim v galeriji Verksmiðjan á Hjalteyri (Hjalteyri, Islandija, 2018), v Layerjevi hiši (Kranj, 2018) in na DA! Festivalu (Zagreb, 2017). Leta 2019 je imela predstavitev svoje umetniške prakse v galeriji P74 v sklopu projekta Moja zgodba. Od tega leta naprej je tudi del kolektiva Galerije 7:069, ki se osredotoča na razstavljanje mlajše študentske produkcije.


Off the Hook

četrtek 17. 12. 2020, 19.00, DobraVaga 
OFF THE HOOK | Sprejmi in nadaljuj / Accept and Continue
spletna razstava

Četrta edicija razstave Off the Hook z naslovom Sprejmi in nadaljuj povezuje umetnike in umetnice, ki raziskujejo spletne pojave, pri čemer navdih pogosto najdejo v temah popularne kulture, vsebinah socialnih omrežij in sočasnem družbenem dogajanju. Z zbiranjem, raziskovanjem in ustvarjanjem najrazličnejših spletnih vsebin prevprašujejo, kako te nastajajo, kdo jih oblikuje in kako krožijo med uporabniki. Do izbranih tematik pristopajo z določeno mero humorja in prodornosti ter tako odražajo lastno razumevanje različnih družbenih in političnih struktur.

Off the Hook je mednarodni razstavni projekt, ki povezuje in predstavlja lokalne umetnike mlajše generacije. Po razstavah na Dunaju, v Berlinu in v Budimpešti je tokrat razstava v celoti zasnovana za splet. Obravnavana je kot umetniški medij, ki ponuja premislek o umeščanju internetnih vsebin (nazaj) v njihovo izvorno okolje, hkrati pa se poigrava z mejami med umetnostjo in različnimi oblikami informacij, ki jih dandanes zasledimo med vsakodnevnim brskanjem po spletu.

Sodelujejo: freštreš, Teja Miholič, Sara Bezovšek, Nik Erik Neubauer, Matic Pandel, Lucija Rosc

Kuratorka: Lara Mejač

KATALOG / OFF THE HOOK