petek, 7. julij 2017, ob 13.00, Plečnikova hiša (do 1.10. 2017)
JOŽE | SKUPINSKI RAZSTAVNI PROJEKT 

Sodelovanje dveh edinstvenih projektov, galerije DobraVaga in Plečnikove hiše, predstavlja svež nabor aktualne likovne produkcije umetnic in umetnikov mlajše generacije, ki aktivno delujejo v domačem ter mednarodnem prostoru. Glavna pobuda za tovrstno povezovanje je vpetost DobreVage pod Plečnikove arkade ob mestni tržnici in ribarnici ter posledična povezanost s Plečnikovo arhitekturno dediščino. Ideja za predstavitev sodobnih avtorjev v historičnem domovanju Jožeta Plečnika tako pomeni poklon slovenskemu arhitektu in hkrati ponuja nove poglede nanj, na njegovo delo ter življenje. Z naslovom JOŽE je poudarjena osebna nota razstave, saj avtorji skozi umetniško grafiko predstavijo lastno likovno interpretacijo arhitekta. Sodelujoče umetnice in umetniki so Eva Mlinar, Gašper Kunšič, Jure Brglez, Lealudvik, Matija Medved, Nastja Mezek, Nevena Aleksovski, Nina Mršnik in Peter Ferlan.


5. 9. 2017, ob 19:00 (do 9. 10.), DobraVaga
Umetnik na mesec | Jan Pogorelec: Razstavljen, drugič
samostojna razstava

Ob koncu poletja se bo v razstavnem prostoru Umetnik na mesec predstavil diplomant grafičnega oblikovanja na ljubljanski ALUO, Jan Pogorelec. Na ogled bo postavil svoja platna večjih formatov, ki jih zaznamujejo značilna barvna paleta, geometrija in detajli, ki skupaj tvorijo abstraktno celoto.


12. 9. 2017, ob 19.00, DobraVaga (do 11. 10. 2017)
ZINE VITRINE | Urška Alič: Svetloba tukaj terja tamle senco
samostojna razstava

Urška Alič se v svojem delu ukvarja s potenciali in mejami fotografije kot medija beleženja svetlobe. V tem raziskuje odnose svetlobe in senc, prekrivanja, transparentnosti, fizičnosti analognega medija, izbora detajlov, vsebin in kompozicij, omenjene principe pa prenaša ter nadaljuje v medijih ilustracije in grafike, zlasti riso tiska. V podobah išče komplementarnost relacij svetlo-temno in distinktiven ritem kompozicije ujetih motivov.