torek, 10. 7. 2018, ob 19.00, DobraVaga (do 5. 9.)

ZINE VITRINE | Nina Urh: Ravnotežja

zin razstava

Grafična oblikovalka in ilustratorka Nina Urh z razstavo grafik in novim zinom nadaljuje svojo umetniško prakso grajenja prostora skozi abstrahirane oblike in izčiščene linije v grafični ter knjižni formi. V zinu Ravnotežja raziskuje in išče pravo ravnotežje, ki ga zahteva prihod novega človeka v svet in družino. Vstop novega bitja v ustaljeno življenje prinaša mnoge prilagoditve in iskanja ritma, ki ustvarjajo nova in prej neznana ravnovesja.


sreda, 4. 7. 2018, ob 19.00, DobraVaga (do 4. 9.)

UMETNICA NA MESEC | Petra Korent: Zbogom cipa

razstava

Mlada ustvarjalka, ki smo jo spoznali že v okviru razstave ZINE VITRINE, se bo po končanem bivanju v Odprtem ateljeju predstavila s serijo risb. Sprememba na ljubezenskem področju jo je privedla do drugačnega pogleda na intimne trenutke, kar se predvsem kaže v njenem motivnem svetu. Neposredne in ekshibicionistične ilustracije so se prelevile v toplejše in intimnejše skice partnerskega življenja, ki pa še vedno ohranjajo avtoričin značilno humoren slog.


sreda, 4. 7. 2018, DobraVaga (do 8. 10.)

URBAN PLAYGROUND

skupinska prodajna razstava

Tokratna skupinska razstava avtorjev in avtoric združuje motivno črpanje iz urbanega okolja. Od infrastrukturnih elementov in arhitekture do povsem vsakdanjih mestnih dogodkov, ljudi in živali.

Do obravnavane vsebine mestoma pristopajo šaljivo in hudomušno ali celo nadrealistično in groteskno ter pri tem prepletajo figuraliko in abstrakcijo, podobo in besedilo. Navdihujejo se v stripovskih in risanih junakih, pogosto pa ustvarjajo svoje domišljijske like, ki so lahko otroško ljubki ali pošastno izmaličeni. Impulzivnost likovnega izraza in komunikacije se kaže v spontanosti potez ter intuitivnem kombiniranju, eksperimentiranju in plastenju različnih tehnik, kot so akril, sprej, flomastri, oglje, kolaž, sitotisk, fotokopiranje in digitalna manipulacija. Barva nosi vlogo močnega medija izražanja, zato je barvna paleta pogosto intenzivna, na trenutke celo kričeča in kontrastna. Opazna je tudi uporaba zavrženih materialov in predmetov, ki jih najdejo na ulici, pa naj bodo to stari okvirji in odslužena okrasna umetnost, deli pohištva ali razni predmeti, ki jih nato inovativno vključijo v umetniška dela. Kljub nekaterim skupnim potezam in izhodiščem pa ustvarjalke in ustvarjalci vsak s svojo likovno govorico in na svoj način poustvarjajo vzdušje mestnega vrveža ter individualno doživljanje okolice.