Kaj pa če ...

Zin, ki je nastal na februarski delavnici z Dario Tommasi je zdaj na ogled na tej povezavi

V fizični obliki ga najdete tudi v naši zin čitalnici. Vabljeni, da nas obiščete, ko spet odpremo galerijo – predvidoma po 11. aprilu 2021.


Off the Hook

Vabljeni na vodstvo po spletni razstavi OFF THE HOOK: Sprejmi in nadaljuj / Accept and Continue. 

Razstava je na ogled tukaj: https://offthehook.dobravaga.si/

Vodstvu za avtorji razstave in kuratorko Laro Mejač se lahko pridružite v sredo, 24. 2. 2021, ob 17.00 na naslednji povezavi: us02web.zoom.us

Sodelujoči umetniki: kolektiv freštreš, Teja Miholič, Sara Bezovšek, Nik Erik Neubauer, Matic Pandel, Lucija Rosc.


Nina Goropečnik

sreda, 20. 1. 2021, ob 17.00, spletni dogodek
ARTIST TALK
Nina Goropečnik

Vabljeni na predstavitev in pogovor z Nino Goropečnik, ki ju bomo prenašali preko Zoom kanala v sredo, 20. 1. 2021 ob 17.00. Na spletnem dogodku bo ustvarjalka govorila o svojih performansih, ki so nastajali med letoma 2015 in 2019, in o razstavi Umetnica na mesec: ki se (še) ne vidi v DobriVagi.

Za udeležbo na dogodku je potreben klik na sledečo povezavo, s katero se na dan dogodka ob 17. uri vključite v prenos: https://us02web.zoom.us/j/88509749977

Nina Goropečnik se v svoji praksi ukvarja z odnosom med zasebnim in javnim ter raziskuje meje performansa in njegove dokumentacije. Na razstavi ki se (še) ne vidi predstavlja sledi performativnih akcij, v katerih je gledalcem v njim nerazumljivem jeziku pripovedovala intimne zgodbe. Njeno delo zapleta trenutek, ko nekaj postane vidno, saj se umetnica v njem igra z razkrivanjem in prikrivanjem.

O UMETNICI:
Nina Goropečnik (1993) je leta 2017 diplomirala na oddelku za kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje podiplomski študij. Je predstavnica mlajše generacije umetnikov, ki delujejo v polju performansa. Samostojno je svoja dela razstavila v galeriji DLUL (Ljubljana, 2020) in sodelovala na več skupinskih razstavah, med drugimi v galeriji Verksmiðjan á Hjalteyri (Hjalteyri, Islandija, 2018), v Layerjevi hiši (Kranj, 2018), in na DA! Festivalu (Zagreb, 2017). Leta 2019 je imela predstavitev svoje umetniške prakse v galeriji P74 v sklopu projekta Moja zgodba. Od tega leta naprej pa je tudi del kolektiva Galerije 7:069, ki se osredotoča na razstavljanje mlajše študentske produkcije.


Hydra PACE

Hydra PACE Open Call

Vabimo umetnike, ki delujejo v Sloveniji, na Slovaškem ali v Palestini, da se prijavijo na open call za rezidence v Ljubljani, Košicah in Ramali!

Hydra PACE – Platforma za umetniško sodelovanje in izmenjavo predstavlja sodelovanje treh partnerjev iz Slovenije (galerije DobraVaga v sklopu Centra urbane kulture Kino Šiška), Slovaške (mednarodna umetniška rezidenca K.A.I.R. Košice Artist in Residence, Košice) in Palestine (Občina Ramala, Ramala). Cilj projekta je oblikovanje rastoče mreže obstoječih in novih mednarodnih umetniških rezidenc za uveljavljene in vzhajajoče umetnike ter umetnice. Ideja za projekt umetniških rezidenc je nastala na pragu pandemične krize, ki nas je izzvala, da premislimo in preoblikujemo številne projekte ter programe, vključno z umetniškimi rezidencami. Hydra PACE tako ponuja model sočasnih mednarodnih rezidenc s poudarkom na kombiniranih in fleksibilnih dejavnostih v živo in prek spleta, skozi katere se lahko umetniki in umetnice mrežijo, sodelujejo, izmenjujejo prakse ter izkusijo različne družbene, politične in kulturne kontekste.

Vse informacije vključno z razpisom najdete na spletni strani platforme Hydra PACE.

Rok za prijavo je 31. januarja 2021!

Podpora: Fundacija Anna Lindh