torek, 14. 1. 2020, ob 19.00, DobraVaga (do 15. 2. 2020)
ZINE VITRINE │ Peter Ferlan: Resnični problemi
razstava

“Nočem vas postaviti v nelagoden položaj. Vsak ima svoje probleme. Toda prej ali slej se moramo soočiti z resnično glasbo – ne le z lastnim tuljenjem pod tušem. Včasih je vse, kar potrebujemo, le dobra brca ali pa nenehno brcanje v zadnjico. Problemi človeka proti problemom človeštva. Kdo zmaga?”

Peter Ferlan (1990) zaključuje podiplomski študij ilustracije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Deluje na področju ilustracije, animacije in grafičnega oblikovanja. Ukvarja se z večnim vprašanjem: kako skozi humor prikazati bizarne, težke in presenetljive stvari? Navdiha ne išče, temveč ta najde njega.


četrtek, 16. 1. 2020, ob 18.00, DobraVaga 
POP-UP │ Nez Pez
razprodaja umetniških del

Prvi letošnji pop-up dogodek prirejamo v sodelovanju z Nez Pez, ki se ta mesec seli iz ateljeja na Kersnikovi, v katerem je nastala bogata produkcija grafik, originalnih risb in slik. Samo en večer vam bo ta raznolik nabor del na voljo v DobriVagi po znižanih cenah, popusti pa bodo tudi na njene grafike, ki so pri nas v redni prodaji. Vabljeni k ogledu, nakupu in prijetnemu druženju z umetnico, ki pozneje za nekaj časa zapušča Ljubljano.

Neža Jurman (1985), ki deluje pod umetniškim imenom Nez Pez, je diplomirala iz kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani, kjer je prejela univerzitetno Prešernovo nagrado in priznanje ALUO za posebne umetniške dosežke. Njen opus spremljajo ponavljajoči se motivi, ki se selijo skozi različne medije – grafiko, risbo, sliko, avdiovizualna dela in kiparstvo. Svoja dela je predstavila na več samostojnih in skupinskih razstavah, festivalih in rezidencah v Sloveniji, Italiji, Nemčiji, BiH, Bolgariji in na Češkem.


četrtek, 30. 1. 2020, ob 19.00, DobraVaga (do 29. 2. 2020)
APPOINTMENT 4.0 
prodajna razstava glasbeno-umetniških plakatov

Konec januarja se bo kot preddogodek festivala MENT Ljubljana zgodila že četrta edicija projekta APPOINTMENT, ki bo zopet povezal evropsko glasbeno sceno s svežo likovno produkcijo. Rezultat bo serija unikatnih glasbeno-umetniških plakatov v omejeni izdaji, ki jih bodo po glasbenem navdihu nastopajočih ustvarile umetnice in umetniki z različnih področij ustvarjanja. Tokratna edicija se vrača h klasičnemu, večjemu formatu plakata ter nadaljuje z raziskovanjem domačih in evropskih likovnih prizorišč.