ODPRTI ATELJE je nova priložnost za mlade ustvarjalce, ki imajo velik ustvarjalni zanos, nimajo pa lastnega prostora, kjer bi ga lahko izživeli. Uporabljajo ga lahko ustvarjalci aktualne likovne in vizualne produkcije, ne glede na medij, s katerim se izražajo – njegov poglavitni namen je umetniško ustvarjanje. Izbranemu ustvarjalcu je brezplačno na voljo do 3 mesece, po preteku te dobe pa se bo po dogovoru predstavi v okviru mesečnih razstav UMETNIK NA MESEC ali ZINE VITRINE. V brezplačno bivanje je vključena poraba gretja, elektrike, osvetljave, brezžičnega interneta in varnostne storitve. Odprti atelje ima dostop do dvigala, skupnih sanitarij in umivalnika v prostorih DobraVaga. Dostop do ateljeja je na voljo v delovnem času galerije, 6 dni na teden. Določeni načini dela iz praktičnih razlogov niso sprejemljivi, vključno z ustvarjanjem velikih ali težkih skulptur, nekaterih vrst kovinskih del in delo, ki vključuje visoke nivoje hrupa ali tveganje požara. Prijave so ovrednotene glede na kvaliteto predstavljenega dela, svoj portfolio pa lahko pošljete na info@dobravaga.si. 
 
 

Odprti atelje doma

V času, ko umetnikom in umetnicam odpadajo projekti, koncerti, predstave, razstave eden za drugim, se je v mednarodnem prostoru pojavila praksa odprtih pozivov za rezidence na domu. V DobriVagi se ideji pridružujemo z dislociranjem Odprtega ateljeja na domova dveh umetnikov.

S to gesto podpiramo umetnico Saro Bezovšek in umetnika Jako Juhanta tako ustvarjalno kot finančno. Njune aktivnosti lahko v času rezidence dva meseca do 15. junija spremljate na naših in njunih družabnih omrežjih.


Artisti232

Artisti23

Artisti235