ODPRTI ATELJE je nova priložnost za mlade ustvarjalce, ki imajo velik ustvarjalni zanos, nimajo pa lastnega prostora, kjer bi ga lahko izživeli. Uporabljajo ga lahko ustvarjalci aktualne likovne in vizualne produkcije, ne glede na medij, s katerim se izražajo – njegov poglavitni namen je umetniško ustvarjanje. Izbranemu ustvarjalcu je brezplačno na voljo do 3 mesece, po preteku te dobe pa se bo po dogovoru predstavi v okviru mesečnih razstav UMETNIK NA MESEC ali ZINE VITRINE. V brezplačno bivanje je vključena poraba gretja, elektrike, osvetljave, brezžičnega interneta in varnostne storitve. Odprti atelje ima dostop do dvigala, skupnih sanitarij in umivalnika v prostorih DobraVaga. Dostop do ateljeja je na voljo v delovnem času galerije, 6 dni na teden. Določeni načini dela iz praktičnih razlogov niso sprejemljivi, vključno z ustvarjanjem velikih ali težkih skulptur, nekaterih vrst kovinskih del in delo, ki vključuje visoke nivoje hrupa ali tveganje požara. 
 
 
 

Poziv ODPRTI ATELJE in DOBRAVAGA DOMA

K prijavi vabimo umetnice in umetnike, ki delujejo v Sloveniji in so na začetkih umetniške profesionalne poti ter ustvarjajo v polju vizualne umetnosti ali novih medijev, eksperimentirajo z novimi ali klasičnimi mediji, tehnikami ali umetniškimi izrazi.

Razpisujemo dva rezidenčna programa:

ODPRTI ATELJE je na voljo ustvarjalcem in ustvarjalkam, ki bi želeli delati v ateljeju v galeriji, z rezidenco DOBRAVAGA DOMA pa ponujamo sodelovanje z ekipo DobreVage in promocijo prijavljenih umetniških projektov na naših kanalih. Obe rezidenci sta podprti s honorarjem.

——————————————————————————————————————————

Poziv ODPRTI ATELJE

Rezidenco ODPRTI ATELJE v galeriji DobraVaga smo vzpostavili ob opažanju, da ustvarjalci in ustvarjalke na začetkih svoje kariere velikokrat nimajo priložnosti dobiti prostora, namenjenega umetniškemu ustvarjanju. Že od začetka delovanja zato vabimo umetnike in umetnice brez lastnega ateljeja, da za krajše obdobje delujejo pri nas.

Izbrani ali izbrana bo v brezplačnem ateljeju v DobriVagi lahko ustvarjal/a za obdobje treh mesecev, prejel/a bo pa tudi honorar 500eur (bruto). Sprejemamo prijave za obdobji: OKTOBER–DECEMBER 2021 in JANUAR–MAREC 2022. Možnost koriščenja ateljeja bo v delovnem času DobreVage, v primeru zaprtja galerije bodo termini rezidence v ateljeju premaknjeni.

Prijava za poziv ODPRTI ATELJE naj vsebuje:

IME IN PRIIMEK
KONTAKT: e-mail in telefon
ARTIST STATEMENT (Na pol A4 strani opisana umetniška praksa, tehnike in teme, ki te zanimajo.)
ŽIVLJENJEPIS
UMETNIŠKO PRODUKCIJO: FOTOGRAFIJE in KONCEPTE 3-5 UMETNIŠKIH DEL ali PORTFOLIO (video dela naj bodo podana z aktivnimi povezavami na YouTube, Vimeo ali druge strani za predvajanje video vsebin)

Prijave na javni poziv OPRTI ATELJE v DobriVagi sprejemamo do 20. JUNIJA na info@dobravaga.si s pripisom Poziv Odprti atelje.

 Poziv DOBRAVAGA DOMA

V mednarodnem prostoru se je pojavila praksa odprtih pozivov za rezidence na domu. V DobriVagi smo se ideji pridružili v poletju 2020 z dislociranjem Odprtega ateljeja na domu (#dobravagadoma). Predvsem bi radi v času, ki je zelo nepredvidljiv, podprli umetnike in umetnice in jim dali možnost, da se prijavijo na rezidenco, ki jo lahko izpeljejo tudi iz zavetja svoje sobe.

Rezidenca DOBRAVAGA DOMA bo 2-mesečna rezidenca in je hibridna vrsta ateljeja. S to gesto bi v terminu AVGUST–SEPTEMBER 2021 podprli 2 umetnika/umetnici tako ustvarjalno kot finančno (330eur bruto). Aktivnosti umetnika na rezidenci pa se bo dalo spremljati na naših družabnih omrežjih. Po dogovoru je možna tudi kasnejša predstavitev projekta v sklopu drugih programov galerije DobraVaga.

Umetnik ali umetnica se na Poziv DobraVaga Doma prijavi z že izdelanim projektom ali idejo, ki bi jo želel realizirati v tem času.

Prijava za poziv DOBRAVAGA DOMA naj vsebuje:

IME IN PRIIMEK
KONTAKT: e-mail in telefon
ARTIST STATEMENT (Na pol A4 strani opisana umetniška praksa, tehnike in teme, ki te zanimajo.)
ŽIVLJENJEPIS
IDEJNO ZASNOVO PROJEKTA, ki bi ga želel realizirati v času rezidence
UMETNIŠKO PRODUKCIJO: FOTOGRAFIJE in KONCEPTE 3-5 UMETNIŠKIH DEL ali PORTFOLIO (video dela naj bodo podana z aktivnimi povezavami na YouTube, Vimeo ali druge strani za predvajanje video vsebin)

Prijave na javni poziv DOBRAVAGA DOMA sprejemamo do 20. JUNIJA na info@dobravaga.si s pripisom Poziv DobraVaga Doma.

 


Artisti232

Artisti23

Artisti235