sreda, 24. maj 2017, ob 20.00 (do 30.6.)
LE PETIT MIGNON: CROSS POLLINATION (potujoča razstava)

Cross Pollination (slov. križno oplajanje) je nova potujoča prodajna razstava neodvisne berlinske založbe in potujoče galerije Le Petit Mignon, ki se osredotoča na podtalno vizualno umetnost ter inovativno glasbo. V preteklosti je pod taktirko Guillauma Sifferta, ustanovitelja in gonilne sile Le Petit Mignon, svet obredla že vrsta odmevnih potujočih skupinskih razstav, ki so s predstavljanjem umetniških knjig in grafik, v katerih se prelivajo ilustracije, abstraktna umetnost in grafični eksperimenti, izpostavljale člane mednarodne podtalne umetniške scene. Tokratna razstava, ki bo svetovno premiero doživela v Ljubljani v okviru praznovanja prve obletnice galerije DobraVaga, predstavlja crème de la crème sodobne sitotiskarske produkcije osmih francoskih umetnikov ter grafičnih eksperimentatorjev: Benoita Sancheza Hachaira (Ben Sanair), Emy Rojas in Gasparda Le Quiniouja (Arrache-Toi Un Oeil!), Julie Crinon in Huga Marchala (Atelier McClane), Damiena Trana in Marion Jdanoff (Palefroi) ter Thomasa Perrodina.


torek, 23. maj 2017, ob 19.00 (do 24.6.)
ZINE VITRINE Brina Fekonja in Robert Kuret: (z)amor

V okviru razstavnega programa ZINE VITRINE se z zin prvencem predstavljata vizualna umetnica Brina Fekonja in pisec Robert Kuret. Njun zin (z)amor je dnevnik o tem, kako si gredo pari na živce. Od butastih vprašanj do žalostnih oči, od zamujanja do potrebe po teatru. Avtorja prek kratkih zapisov, citatov, anekdot, risb, fotografij in samolepilnih listkov prikazujeta železni repertoar hecnoresnih problemov njunega odnosa, hkrati pa s tem razkrivata iskreno naklonjenost drug drugemu.


četrtek, 15. junij 2017, ob 19.00 (do 10.7.)
UMETNIK NA MESEC Tina Konec: Dan in noč in noč in dan

Junija se bo v razstavnem prostoru DobreVage predstavila mlada slikarka Tina Konec. Skozi risbe s tušem in svičnikom – pri katerih je pomemben tudi sam meditativen proces – umetnica raziskuje razmerja med polnostjo in praznino ter pozitivom in negativom. Nizanje in ponavljanje naravnih oblik je iskanje neke morfološke univerzalnosti, ki omogoča svobodne interpretacije in asociacije gledalca.